Kurz angličtiny úspešne absolvovalo 26 mestských policajtov

26.03.2010 Prešov

Prešov 26. marca (TASR) – Certifikáty o absolvovaní kurzu anglického jazyka si dnes prevzalo 26 príslušníkov Mestskej polície v Prešove.
Okrem nich sa v angličtine zdokonaľovalo aj 13 pracovníkov prešovskej radnice.
Náčelník MsP Ján Andrejko je presvedčený, že toto vzdelávanie sa prejaví hlavne v kvalite poskytovania služieb zahraničným návštevníkom mesta.
\"Títo policajti mali na školách prevažne ruský jazyk a s anglickým jazykom mali problém. Máme aj takých, ktorí anglický jazyk študovali aj súkromne a toto im vlastne pomohlo v zlepšení komunikácie, \" povedal Andrejko. Dodal, že v súčasnosti majú 73 policajtov a po absolvovaní tohto kurzu bude v teréne približne 50 percent takých, ktorí dokážu zvládnuť minimálne základnú komunikáciu v angličtine.
\"Vo svojej práci sa často stretávam so zahraničnými turistami v uliciach mesta. Angličtinu som mal na škole, ale odvtedy som už veľa zabudol. Tento kurz mi pomohol, aby som si znalosti obnovil, \" konštatoval policajt Rastislav Procházka.
Kurzom prešli aj zamestnanci mestského úradu, ktorí v rámci výkonu svojich pracovných povinností prichádzajú do styku so zahraničnými partnermi, organizujú podujatia, prípadne sa podieľajú na tvorbe medzinárodných projektov.
V priebehu jedného roka účastníci absolvovali 80 vyučovacích hodín jazyka, pričom boli zaradení do skupín pre začiatočníkov, stredne pokročilých i pokročilých. Lektori sa zamerali na konverzačnú formu, ale absolventom vytvorili aj možnosť zdokonaľovania sa prostredníctvom e-learningu. Náklady na jedného účastníka kurzu predstavovali v priemere 350 eur.
Vzdelávanie sa uskutočnilo v rámci projektu Spolupráca, kľúč k úspechu, ktorý realizuje Občianske združenie PO ART v partnerstve s mestom Prešov. Finančné prostriedky na školiace aktivity získalo OZ z Európskeho sociálneho fondu v rámci Operačného programu - Zamestnanosť a sociálna inklúzia.
 

Vyberte región